Moros i cristians

Ajornat

Les festes de Moros i Cristians estan dedicades a la Mare de Déu de Loreto, pel miracle obrat en l’any 1597, trencant la sèquia de l’assut i salvant el veïnat d’una terrible inundació.

La jornada del 9 de setembre està dedicada als cultes religiosos, ofrena floral, missa major cantada i, a la nit, la magnífica processó que recorre els carrers del municipi. El concert celebrat al parc és el punt i final brillant i musical per a un dia extraordinari.

El dia 10 de setembre és el dia més esperat pels fester ja que és el dia de l’Entrà, es materialitza i s’evidencia tot un any de treballs i esforços compartits. La màgia i la vistositat de les capitanies Mores i Cristianes, la sonoritat, l’alegria de la música que s’escolta per tot arreu, el fragor pacífic dels arcabussos i la pólvora, la sumptuositat, color i elegància de les diferents esquadres festeres, i sobretot l’harmonia i convivència entre festers, veïns i visitants, fan possible un espectacle artístic i humà únic, irrepetible, diferent any rere any, i, és clar, inoblidable.

Vídeo promocional

Comissió de Festes de Moros Cristians (Web)

Comunicat