Setmana Santa

La Setmana Santa comença amb la Processó de les Palmes del Diumenge de Rams, que discorre pels carrers tradicionals i ix del convent fins a arribar a la parròquia. La més moderna en el temps és la del Dimecres Sant, on desfilen els integrants de les confraries del Santíssim Crist del Bon Perdó i la Pietat i la de la Mare de Déu dels Dolors i Sant Joan de la Palma. La primera inicia la marxa penitencial des del convent de Sant Francesc i la segona, des de l´església arxiprestal del Salvador i les dos protagonitzen un encuentro molt emotiu a davant de la Casa Consistorial.

La processó més antiga és la del Divendres Sant, eixe vespre omplin els carrers de Mutxamel quatre confraries clàssiques com són la de Jesús Natzaré, la del Santíssim Crist de la Salut, la del Sant Sepulcre i la de la Soledat.

Tots els passos que desfilen en les processons són dignes d´admirar per la seua solemnitat, vistositat i magnificiéncia en les desfilades.

El Diumenge de Pasqua, a primera hora de la matinada es porta a cap la “Processó de l´Encuentro”, les dones mutxameleres acompanyen en processó la Mare de Déu de Loreto en el seu recorregut habitual en este dia pels carrers de Mutxamel. Més tard ix de la parròquia el Santíssim Sagrament amb els hòmens i la coorporació municipal. Les dos imatges es troben en el passeig entre crits emocionats de misericòrdia per part dels assistents en este acte entranyable.

Setmana Santa 2019